Η Σχολή μας έχει τη μεγάλη χαρά φέτος να συμπεριλάβει στο διδακτικό προσωπικό της την καταξιωμένη χορεύτρια και χορογράφο Μαρία Ανθυμίδου.

Η Μαρία Ανθυμίδου είναι αριστούχος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και ως υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση συνέχισε τις σπουδές της στη Ν. Υόρκη στις σχολές των Merce Cunnigham, Paul Taylor και José Limón της.

Συνεργάστηκε ως χορεύτρια και χορογράφος με τις σημαντικότερες ομάδες χορού στην Ελλάδα (Μανταφούνη, Ροές, Sine qua non, Νικολούδη, Ανάλια) και στο εξωτερικό (Accion Collectiva στη Βενεζουέλα, Wendy Osserman Co., Rick Merill, Carol Childs στη N. Yόρκη), σε θεατρικές παραστάσεις, κ.ά. Είναι συνιδρύτρια (1993, με την Αλίκη Καζούρη και τον Μιχάλη Ναλμπάντη) και πρόεδρος της ομάδας χορού «Χορευτές», μιας ομάδας με συνεχή και σημαντική παρουσία στα χορευτικά πράγματα στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό (τριάντα παραγωγές, πέντε κοινοτικά προγράμματα, 300 παραστάσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη, Η.Π.Α και Νότιο Αμερική).

Ως δασκάλα χορού διδάσκει στην Επαγγελματική Σχολή της Νίκης Κονταξάκη από το 1992, και σε ερασιτεχνικές σχολές χορού αναγνωρισμένες από το κράτος την τεχνική σύγχρονου χορού José Limón και αυτοσχεδιασμό.

Maria Anthymidou