Η Σχολή Χορού Πηγή Πεφάνη ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011. Μέσα στα δύο μόλις χρόνια λειτουργίας της έχει ήδη κάνει πολλές εκδηλώσεις και έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς, αλλά και σε φεστιβάλ κοινωνικά αλληλέγγυου χαρακτήρα, ενώ η διευθύντρια της σχολής προπονεί εθελοντικά την εθνική ομάδα ρυθμικής των special Olympics.     

Σκοπός της σχολής μας είναι να προωθήσει την τέχνη του χορού, κλασικού, σύγχρονου, κ.τ.λ. Ο χορός αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι στην ουσία του: πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Χορός σημαίνει ελευθερία κίνησης και ανεξαρτησία. Παράλληλα, όμως,  και για να επιτευχθούν τα παραπάνω, απαιτείται οργάνωση και αυτοέλεγχος. Ο χορός διδάσκει στους νέους να οργανώνουν τη σκέψη τους, να  δουλεύουν ομαδικά και να σέβονται τους συνανθρώπους τους. Κι ακόμη να καλλιεργούν και να προβάλλουν τα θετικά στοιχεία του εαυτού τους, με συγκέντρωση και αυτοπειθαρχία.

Η σχολή μας χρησιμοποιεί ως βάση στο μπαλέτο το ρωσικό σύστημα, που είναι το αναγνωρισμένο από το κράτος, και στο σύγχρονο, το σύστημα Limon και Release technique. 

Η φιλοσοφία της σχολής, ωστόσο,  δεν την εμποδίζει  να είναι ανοιχτή σε νέες τεχνικές και σύγχρονες καλλιτεχνικές προτάσεις, μέσα από τις πρωτοβουλίες του διδακτικού προσωπικού, την οργάνωση σεμιναρίων, κτλ. 

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η σχολή παρακολουθεί ομαδικά μερικές από τις σπουδαιότερες παραστάσεις διάσημων μπαλέτων που έρχονται στη χώρα μας. Επίσης, ως μέλος του  Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε), συμμετέχει στα ετήσια φιλανθρωπικά Gala του σωματείου. 

Κάθε δεύτερη χρονιά, τον Ιούνιο, η σχολή ανεβάζει μια παράσταση, που να αφενός ωθεί τα παιδιά να δουλέψουν υπεύθυνα και ομαδικά, κι αφετέρου δίνει την ευκαιρία σε όλα παιδιά να χορέψουν μπροστά σε κοινό, να δείξουν τη δουλειά τους και να δουν να δικαιώνονται οι προσπάθειές τους.

Επιδίωξή μας, τέλος, είναι το έργο της σχολής να συμβάλει στην ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών μας, αλλά και να βάλει ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής της συνοικίας μας.

Σκοπός της σχολής μας είναι να προωθήσει την τέχνη του χορού, κλασικού, σύγχρονου, κ.τ.λ. Ο χορός αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι στην ουσία του: πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Χορός σημαίνει ελευθερία κίνησης και ανεξαρτησία. Παράλληλα, όμως,  και για να επιτευχθούν τα παραπάνω, απαιτείται οργάνωση και αυτοέλεγχος. Ο χορός διδάσκει στους νέους να οργανώνουν τη σκέψη τους, να δουλεύουν ομαδικά και να σέβονται τους συνανθρώπους τους. Κι ακόμη να καλλιεργούν και να προβάλλουν τα θετικά στοιχεία του εαυτού τους, με συγκέντρωση και αυτοπειθαρχία.

Επικοινωνία

Ιωάννου Μεταξά 15

Παιανία

Τηλ: 210 6642961

Κιν: 6938872847

pigipefani@gmail.com

Youtube Channel Facebook page

Χάρτης σχολής

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Accessibility Certified

©2024 xorosxoros.gr. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD