Η Σχολή μας έχει τη μεγάλη χαρά φέτος να συμπεριλάβει στο διδακτικό προσωπικό της την καταξιωμένη χορεύτρια και χορογράφο Μαρία Ανθυμίδου.

Η Μαρία Ανθυμίδου είναι αριστούχος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και ως υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση συνέχισε τις σπουδές της στη Ν. Υόρκη στις σχολές των Merce Cunnigham, Paul Taylor και José Limón της.

Συνεργάστηκε ως χορεύτρια και χορογράφος με τις σημαντικότερες ομάδες χορού στην Ελλάδα (Μανταφούνη, Ροές, Sine qua non, Νικολούδη, Ανάλια) και στο εξωτερικό (Accion Collectiva στη Βενεζουέλα, Wendy Osserman Co., Rick Merill, Carol Childs στη N. Yόρκη), σε θεατρικές παραστάσεις, κ.ά. Είναι συνιδρύτρια (1993, με την Αλίκη Καζούρη και τον Μιχάλη Ναλμπάντη) και πρόεδρος της ομάδας χορού «Χορευτές», μιας ομάδας με συνεχή και σημαντική παρουσία στα χορευτικά πράγματα στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό (τριάντα παραγωγές, πέντε κοινοτικά προγράμματα, 300 παραστάσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη, Η.Π.Α και Νότιο Αμερική).

Ως δασκάλα χορού διδάσκει στην Επαγγελματική Σχολή της Νίκης Κονταξάκη από το 1992, και σε ερασιτεχνικές σχολές χορού αναγνωρισμένες από το κράτος την τεχνική σύγχρονου χορού José Limón και αυτοσχεδιασμό.

Maria Anthymidou

Σκοπός της σχολής μας είναι να προωθήσει την τέχνη του χορού, κλασικού, σύγχρονου, κ.τ.λ. Ο χορός αντιμετωπίζεται ως αυτό που είναι στην ουσία του: πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Χορός σημαίνει ελευθερία κίνησης και ανεξαρτησία. Παράλληλα, όμως,  και για να επιτευχθούν τα παραπάνω, απαιτείται οργάνωση και αυτοέλεγχος. Ο χορός διδάσκει στους νέους να οργανώνουν τη σκέψη τους, να δουλεύουν ομαδικά και να σέβονται τους συνανθρώπους τους. Κι ακόμη να καλλιεργούν και να προβάλλουν τα θετικά στοιχεία του εαυτού τους, με συγκέντρωση και αυτοπειθαρχία.

Επικοινωνία

Ιωάννου Μεταξά 15

Παιανία

Τηλ: 210 6642961

Κιν: 6938872847

pigipefani@gmail.com

Youtube Channel Facebook page

Χάρτης σχολής

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Accessibility Certified

©2024 xorosxoros.gr. All Rights Reserved. κατασκευη ιστοσελιδας - XTD