Η Πηγή Πεφάνη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το χορό από την προσχολική ηλικία, στη Σχολή Ματέυ, της αείμνηστης Πολυξένης Ματέυ, που έκανε γνωστό το μουσικοκινητικό σύστημα Ορφ στην Ελλάδα. Κατόπιν φοίτησε στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), όπου διδάχτηκε το σύστημα Καρλ Ορφ (CarlOrff), με δασκάλες τη Μαρία Κυνηγού και τη Ζουζού Νικολούδη. Μεταξύ των δασκάλων της, επίσης, ο Γιάννης Μέτσης στο μπαλέτο και η Έυα Καπάζογλου στο σύγχρονο.

 

Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στην Χοροκίνηση, όπου διδάχτηκε το σύστημα Χοσέ Λιμόν (José Limón) από τη Μαρία Ανθυμίδου.

Συνέχισε ανώτερες σπουδές στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Ισιδώρα Ντάνκαν», όπου διδάχτηκε το γαλλικό σύστημα μπαλέτου και τεχνικές release με δασκάλους τον Δημήτρη Καμινάρη, την Αιμιλία Κορφιά, τον Κων/νος Μίχο, τον Μιχάλη Ναλμπάντη, την Τίτη Αντωνοπούλου, τον JamesDeSilva (τεχνική graham) κ.ά..

Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου, στην οποία διδάχτηκε στο μπαλέτο το σύστημα Βαγκάνοβα (Vaganova), με δασκάλες τη Ρίζοβα (BorianaRizova) και την Μπογκόεβα (KallinaBogoeva), και στο σύγχρονο το σύστημα Κάνιγκχαμ (Canningham), με τη Μάρω Γρηγορίου.

Παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Daniel Lommel, ThomasThayer, Jeremy Nelson, Wendy Perron, Murray Louis, Alberto Del Saz, Indal Pinto, Russel Maliphant, Rui Horta, και τα σεμινάρια του 5ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα φλαμένκο και αποκτά (με διάκριση) το ένα μετά το άλλο, σε τακτά διαστήματα, τα πτυχία που χορηγεί η SpanishDanceSociety.

Έχει συμμετάσχει ως χορογράφος σε παραστάσεις διαφόρων σχολών, σε φεστιβάλ χορού, στο Φιλανθρωπικό γκαλά του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., σε συναυλίες, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και σε συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες. Έχει διατελέσει βοηθός χορογράφου του Γκάρι Μάρντον (Garry Mardon). Ακόμη, έχει συμμετάσχει ως μέλος κριτικής επιτροπής στο διαγωνισμό χορού χιπ χοπ του Open Athens IDSF Festival.

Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους και ομάδες (Garry Mardon, Wendy Gibbins, Λάθος Κίνηση, κ.ά.)

Εργάστηκε ως δασκάλα χορού από το 2000 σε σχολές χορού (Σόνια Μοριάνοβα, Μάγια Δημοπούλου, Μαρία Σταματάκη, Σχολή Δήμου Δαφνίου, Σχολή Ρομανόφ, Κατερίνα Βούλγαρη, κ.ά.). Επίσης, είναι υπεύθυνη κίνησης στο θεατρικό όμιλο του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών.

Το 2011, άνοιξε στην Παιανία την αναγνωρισμένη από το κράτος Ερασιτεχνική Σχολή χορού «Πηγή Πεφάνη».

Διδάσκει Μπαλέτο, Σύγχρονο, Τζάζ, HipHop, και FunkyJazz.